Volledig scherm
Fietsen worden weggehaald door de AFAC. © De Gelderlander

Honderden fietsen bij station Nijmegen weggehaald na waarschuwing

NIJMEGEN - Honderden fietsen zijn woensdagochtend door de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) weggehaald van de fietsenstalling op het Stationsplein in Nijmegen. 

Het bovenste platform van de fietsenstalling in de buitenlucht biedt plaats aan 1.800 fietsen. De AFAC heeft eerder een oproep geplaatst om hier tijdelijk geen fiets meer te parkeren voor aanstaand onderhoud. Vijfhonderd eigenaren van fietsen hadden daar woensdagochtend nog geen gehoor aan gegeven. Deze fietsen worden vandaag weggehaald door de AFAC.

Volledig scherm
Fietsen worden naar de Tarweweg gebracht © De Gelderlander

De ontruiming van de bovenste verdieping vindt plaats wegens groot onderhoud van de rekken dat ongeveer een maand zal duren. Dit is in april al gebeurd met de onderste verdieping. Toen moesten ook meer dan 500 mensen hun fiets naderhand ophalen.

Toen de ophaaldienst van AFAC begonnen was met de ontruiming, kwam een aantal mensen precies op tijd om hun fiets alsnog op te halen. Mensen die te laat zijn, kunnen hun rijwiel ophalen op het AFAC-depot aan de Tarweweg. Ze moeten tien euro betalen om hun fiets terug te krijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.