Niels Brevé van Sportvisserij Nederland meet de dode palingen in de uiterwaard van de Waal bij Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Brevé van Sportvisserij Nederland meet de dode palingen in de uiterwaard van de Waal bij Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Honderden geknakte palingen liggen dood in de uiterwaarden bij Nijmegen, vermorzeld door de waterkrachtcentrales

Langs de Waal bij Nijmegen liggen honderden dode palingen. De dieren zijn slachtoffers van gemalen en waterkrachtcentrales. Sportvisserij Nederland en Ravon luiden de noodklok. 

13 reacties

 • janv meulen

  1 maand geleden
  We ,(Ze ) worden , de wereldvergroeners, met de dag gekker , met d'r Kllimaat !!!
 • Evil Admin

  2 maanden geleden
  Zo zien we maar weer, groene stroom is alles behalve groen. Eerder bloed rood. Of gitzwart van het biomassa roet. Maar ja, al die deugers willen zo hard laten zien dat ze deugen. Kerncentrales bouwen is de 1 na beste oplossing. En nog beter is kernfusie. Onbeperkte schone energie. En als we al dat geld wat nu in gehaktmolens, vermalers, smerige panelen en roetuitstoot gaat nou eens hadden gestoken in kernfusie, dan hadden we schone energie gehad en waren we internationale marktleiders geweest!
 • M Blokland

  2 maanden geleden
  Wel een zeer misleidende kop boven het artikel. Uit de tekst blijkt ook dat de oorzaak met name is gelegen in de gemalen die overuren hebben gemaakt. Bij wkc’s gelden strenge eisen voor vissterfte.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Laten we studentenexcursies gaan organiseren naar windmolenparken, waterkrachtcentrales en bossen. Gezellig dode vogels rapen of windwieken schoon schrapen van insectenlijfjes. Kunnen deze Groenlinks en D66 stemmers met eigen ogen gaan zien wat de groene illusie veroorzaakt.... Als buitenlandtrip stel ik voor om naar de mijnen te gaan om te kijken hoe zeldzame metalen door kinderhandjes of door zeer arme mensen gedolven worden.
 • Chrisje Absilla

  2 maanden geleden
  Meneer Breve jokt. Sportvissers vangen wel paling in de laatste ICES opgaves staat dat in Nederland het effect van Recreational fisheries, sportvissers dus, ongeveer 300.000 kilo is. Van palingen die zogenaamd teruggezet worden nadat ze gevangen zijn sterft ruim de helft volgens een Duits/Noors wetenschappelijk onderzoek. Ook zijn bewering dat zijn organisatie al twintig jaar bezig is om aandacht te vragen is gejokt. Ook zijn bewering dat paling “hoogwater” afwacht is gejokt. Jammer.
 1. Vrouw moest zwijgen over 550 kilo ‘betonverharder’ in haar flat: ‘Anders eindigen we met een kogel door onze kop’
  PREMIUM

  Vrouw moest zwijgen over 550 kilo ‘betonver­har­der’ in haar flat: ‘Anders eindigen we met een kogel door onze kop’

  Met het zweet op zijn voorhoofd sjouwde de rondzwervende Nijmeegse klusjesman Dirk K. vorig jaar 21 zware dozen de seniorenflat binnen van een vriendin in Amersfoort. Ook al ging het volgens hem om onschuldige betonverharder, ze mocht er met niemand over praten. Anders, zou Dirk haar hebben toevertrouwd, eindigden ze allebei met een kogel door het hoofd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

Nijmegen e.o.