Niels Brevé van Sportvisserij Nederland meet de dode palingen in de uiterwaard van de Waal bij Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Brevé van Sportvisserij Nederland meet de dode palingen in de uiterwaard van de Waal bij Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Honderden geknakte palingen liggen dood in de uiterwaarden bij Nijmegen, vermorzeld door de waterkrachtcentrales

Langs de Waal bij Nijmegen liggen honderden dode palingen. De dieren zijn slachtoffers van gemalen en waterkrachtcentrales. Sportvisserij Nederland en Ravon luiden de noodklok. 

12 reacties

 • janv meulen

  1 jaar geleden
  We ,(Ze ) worden , de wereldvergroeners, met de dag gekker , met d'r Kllimaat !!!
 • Evil Admin

  1 jaar geleden
  Zo zien we maar weer, groene stroom is alles behalve groen. Eerder bloed rood. Of gitzwart van het biomassa roet. Maar ja, al die deugers willen zo hard laten zien dat ze deugen. Kerncentrales bouwen is de 1 na beste oplossing. En nog beter is kernfusie. Onbeperkte schone energie. En als we al dat geld wat nu in gehaktmolens, vermalers, smerige panelen en roetuitstoot gaat nou eens hadden gestoken in kernfusie, dan hadden we schone energie gehad en waren we internationale marktleiders geweest!
 • M Blokland

  1 jaar geleden
  Wel een zeer misleidende kop boven het artikel. Uit de tekst blijkt ook dat de oorzaak met name is gelegen in de gemalen die overuren hebben gemaakt. Bij wkc’s gelden strenge eisen voor vissterfte.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Laten we studentenexcursies gaan organiseren naar windmolenparken, waterkrachtcentrales en bossen. Gezellig dode vogels rapen of windwieken schoon schrapen van insectenlijfjes. Kunnen deze Groenlinks en D66 stemmers met eigen ogen gaan zien wat de groene illusie veroorzaakt.... Als buitenlandtrip stel ik voor om naar de mijnen te gaan om te kijken hoe zeldzame metalen door kinderhandjes of door zeer arme mensen gedolven worden.
 • Chrisje Absilla

  1 jaar geleden
  Meneer Breve jokt. Sportvissers vangen wel paling in de laatste ICES opgaves staat dat in Nederland het effect van Recreational fisheries, sportvissers dus, ongeveer 300.000 kilo is. Van palingen die zogenaamd teruggezet worden nadat ze gevangen zijn sterft ruim de helft volgens een Duits/Noors wetenschappelijk onderzoek. Ook zijn bewering dat zijn organisatie al twintig jaar bezig is om aandacht te vragen is gejokt. Ook zijn bewering dat paling “hoogwater” afwacht is gejokt. Jammer.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.