Volledig scherm
© DG

Honderden mensen demonstreren in Nijmegen tegen vreemdelingenhaat

NIJMEGEN - Enkele honderden mensen hebben zaterdagmiddag meegelopen met een demonstratie tegen vreemdelingenhaat in het centrum van Nijmegen. De demonstratie is georganiseerd door 'Nijmegen Gastvrij', een verzameling van groepen die actief zijn in de hulpverlening voor migranten.

De demonstratie begon rond 14.00 uur op de Van Schaeck Mathonsingel en is daarna door het centrum van Nijmegen getrokken. Volgens de organisatie deden er ongeveer 1000 mensen mee met de demonstratie die in een goede sfeer is verlopen. De demonstranten wilden met de demonstratie een krachtig signaal afgeven voor solidariteit, vrijheid van beweging en tegen vreemdelingenhaat.

Aandacht
De groep kreeg veel bekijks van het winkelend publiek in het centrum. Er waren geen tegendemonstraties. De politie heeft de demonstratie op de fiets begeleid en een oogje in het zeil gehouden.

Organisatie
'Nijmegen Gastvrij' bestaat onder meer uit de organisaties Watch the Med, Stichting Gast en Just People. De actie wordt ondersteund door VluchtelingenWerk Oost Nederland, COC Nijmegen en Ieder1 Gelijk. Er liepen veel vluchtelingen van het Heumensoord mee, maar volgens de organisatie ook vluchtelingen uit andere steden.

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.