Esther-Mirjam Sent, landelijk partijvoorzitter PvdA (in rode jas) protesteert namens de partij mee op het Plein '44 in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther-Mirjam Sent, landelijk partijvoorzitter PvdA (in rode jas) protesteert namens de partij mee op het Plein '44 in Nijmegen. © DG

Honderden mensen protesteren tegen woningnood op Plein ‘44 in Nijmegen

videoNIJMEGEN - Honderden mensen doen zondagmiddag op Plein ‘44 in Nijmegen mee aan een protestactie tegen het woningtekort. Eerder werd hiertegen al gedemonstreerd in Rotterdam, Amsterdam en Arnhem. In Arnhem protesteerden zo’n 300 mensen vorige week zondag op de Markt; in studentenstad Nijmegen, waar het activisme van oudsher dieper geworteld is, verschijnen deze zondag dus aanzienlijk meer actievoerders in het centrum.

10 reacties

 • Daan Janssen

  1 jaar geleden
  Dat is wel een heel lokaal protest. Woningnood op Plein ‘44
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Regeren is vooruitzien. Nijmegen is al decennia links bestuurd en dan de hoogste woningnood? Kennelijk wordt het dus tijd voor minder (linkse) overheid en meer (rechtse) markt. Maar ja, in de voormalige USSR zagen we ook al dat de overheid, die daar ALLES regelde, niet in de dagelijkse behoeften van haar burgers kon voorzien. Dus stop met roepen om meer overheidsingrijpen. En zeker van partijen die hier ook nog eens met voorrang nog meer vluchtelingen in de schaarse huizen willen stoppen.
 • Eva Friemann

  1 jaar geleden
  Huisjesmelkers en vastgoedbedrijven zijn de enigen die woonruimte creeeren. Vragen marktconforme huren om uit de kosten te komen. Onduidelijk waartegen deze demonstranten nu demonstreren.
 • Marianne Heuvel

  1 jaar geleden
  Els weber. Met dank aan de linkse
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Met dank aan de VVD plannen. Die hebben hier voor gezorgd en hebben de woningbouwverenigingen uitgekleed in plaats van de exorbitante salarissen van de bestuurders aan te pakken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen