Volledig scherm
De Honig-fabriek in Nijmegen. Foto: Geert Geenen

Honig sluit, 240 banen weg

NIJMEGEN - Soep- en pastafabrikant Honig, onderdeel van Heinz, verlaat Nijmegen na meer dan tachtig jaar vrijwel volledig. De fabriek aan de Waal sluit binnen drie jaar om ruimte maken voor woningbouw. 240 mensen, vooral productiemedewerkers, verliezen hierdoor hun baan.

Honig handhaaft wel het ‘Heinz Innovation Center’ in Nijmegen. Hiervoor wordt elders in de stad een nieuwe fabriek gebouwd. Hier werken hoger opgeleide medewerkers (50). Het nieuwe innovatiecentrum wordt het grootste vernieuwingscentrum van het Heinz- concern buiten Amerika. Heinz-woordvoerder Peter Boterman verwacht dat de nieuwe fabriek in Nijmegen de komende jaren nog zal groeien.

Wethouder Hannie Kunst van Economische Zaken van Nijmegen rekent op een groei naar honderd medewerkers

Heinz heeft nog gekeken naar mogelijkheden om ook de productieafdelingen in Nijmegen op een andere plek voort te zetten. „Maar vanwege de krimpende markt voor droge soepen is dat geen optie”, aldus Boterman. Heinz wil de soepen in de toekomst met andere partners maken.

De medewerkers zijn vrijdagochtend op de hoogte gesteld van het besluit. De sluiting wordt binnenkort besproken in de ondernemingsraad. Honig zal een belangrijk deel van de opbrengst van de grondverkoop in de uitvoering van een sociaal plan stoppen. Dat is vastgelegd in een overeenkomst met de gemeente Nijmegen. Verder is afgesproken dat medewerkers de komende jaren intensief begeleid worden naar een nieuwe baan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.