Sabine Oertelt-Progione
Volledig scherm
PREMIUM
Sabine Oertelt-Progione © eigen foto

Hoogleraar Gender: ‘Het aantal vrouwelijke corona-slachtoffers ten opzichte van mannen zal stijgen’

NIJMEGEN - 70 mannen tegenover 30 vrouwen overlijden er aan het coronavirus. Maar als het klopt wat sekse- en dataonderzoeker Sabine Oertelt-Prigione van het Radboudumc vermoedt, dan zal dit veranderen. 

8 reacties

 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Deze kennis is ongetwijfeld al bekend bij het rivm.
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  Logica mbt plasma van vrouwen lijkt anders dan mbt hydroxychloroquine. Info over dit middel: swab.nl/nl/covid-19
 • KermitArnhem

  2 jaar geleden
  Al jaren wordt er gepreekt dat de wereld niet alleen uit mannen en vrouwen bestaat. Er waren nog wel 70 andere varianten. Maar nu met de Coronacrisis zijn er opeens alleen mannen en vrouwen. Apart.
 • Nuiler

  2 jaar geleden
  met al deze kennis van u zou ik me melden bij het RIVM als corona deskundige.Misschien heeft u ondertussen ook nog goede tips  voor een vaccin tegen Corona.
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Wooow. Ik schrik hier echt van, het is goed dat we dingen met data doen.In tijden dat we elke euro en informatie in de zorg nodig hebben, betalen we deze vrouw om een extreme far-fedched gender standpunt te bewijzen.Vrouwen moeten wel de grootste slachtoffers zijn van deze crisis volgens het narratief dat mevrouw kiest. Vrouwen moeten wel maatschappelijk achtergesteld zijn etc. etc. Feitelijk gaan er nu veel meer mannen dood aan corona, en zal dat in de toekomst ook zo zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.