Een inwoner van Nijmegen brengt zijn stem uit in het Turks Cultureel Centrum onder toeziend oog van Alparslan Turkes. Dat is de oprichter van de ultrarechtse MHP-partij waar de Turkse Federatie Nederland mee sympathiseert.
Volledig scherm
PREMIUM
Een inwoner van Nijmegen brengt zijn stem uit in het Turks Cultureel Centrum onder toeziend oog van Alparslan Turkes. Dat is de oprichter van de ultrarechtse MHP-partij waar de Turkse Federatie Nederland mee sympathiseert. © ANP

Hoogleraar: Nijmegen subsidieert een Turkse extreemrechtse organisatie

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen subsidieert de organisatie TCC die nauwe banden onderhoudt met Turks ultrarechts. Die conclusie trekt de Leids hoogleraar Turkse talen en cultuur Erik Jan Zürcher. 

Daarmee onderschrijft hij het standpunt van de linkse actieorganisatie Doorbraak over het Turks Cultureel Centrum (TCC)  in Nijmegen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.