Vuurwerk afsteken op de Graafsebrug in Nijmegen, tijdens de jaarwisseling 2018-2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk afsteken op de Graafsebrug in Nijmegen, tijdens de jaarwisseling 2018-2019. © Bert Beelen

Hoogleraar vindt vuurwerkverbod na coronajaar geen goed idee: ‘Laat mensen beleven’

NIJMEGEN - Sta vuurwerk toe, juist dit jaar. Hoogleraar Klinische Psychologie Jan Derksen van de Radboud Universiteit vindt het helemaal geen goed idee om een vuurwerkverbod in te stellen in een jaar vol beperkingen. ,,Laat mensen beleven.’’

70 reacties

 • Bo4

  3 maanden geleden
  (Haard)vuur is prachtig, daar word je rustig van. Harde knallen en ontploffend vuur, dát is wat mensen en dieren in de wijde omtrek angst aan jaagt en onrust veroorzaakt. Vreemd om het eerste te gebruiken als argument om het tweede toe te staan.
 • Donkiesjot

  3 maanden geleden
  Laten we ons meer bezighouden met de grote klimaat problemen waar de wereld voor staat. Niet deze flauwekul. Anders krijgen we binnenkort een veel groter "vuurwerk".
 • Pjotr

  3 maanden geleden
  Tja, en deze hoogleraar mag zich professor noemen. Na een coronajaar heeft juist de meerderheid van de bevolking helemaal geen zin meer in vuurwerk. Het veroorzaakt bij mensen en dieren psychische en lichamelijke problemen plus branden en milieuverontreiniging. Bovendien zijn er duizenden Nederlanders waarvan de longfunctie flink achteruit is gegaan door covid-19. Mensen die zo verslaafd zijn aan vuurwerk moeten maar naar een vuurwerkfilm kijken of naar een vuurwerkramp of een docu kijken over verloren ogen, vingers enz. door vuurwerk om af te kicken.
 • HetIsNietAnders

  3 maanden geleden
  Ik had het niet beter kennen omschrijven Chapeau
 • HetIsNietAnders

  3 maanden geleden
  Ik ik ik en de rest kan..... hè Wim
 1. Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael
  PREMIUM

  Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael

  NIJMEGEN - Razendsnel gaat hij met zijn blauwe doekje en een fles ‘clean&easy‘ door de bus. Stopknoppen, stangen, leuningen: álles waar passagiers met hun vingers aan zitten, maakt hij schoon met het middeltje dat bacteriën en virussen doodt. Het is een extra poetsbeurt vanwege corona. En zo desinfecteert hij alle aanraakpunten in de vele tientallen Breng-bussen die op een dag op het Nijmeegse station binnenkomen. Zijn het er zestig? Honderd? ,,Ik tel ze niet.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

 2. Kuipers over avondklokuitspraak Gommers: 'Welke set aan maatregelen kies je?'
  Play

  Kuipers over avond­klokuit­spraak Gommers: 'Welke set aan maatrege­len kies je?'

Nijmegen e.o.