Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Free Images

Hoogopgeleid én regelmatig een xtc-pil: ‘Beetje spanning in het leven hoort erbij’

NIJMEGEN - Jong, hoogopgeleid, gezond leven en toch met enige regelmaat een pilletje: klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat is het niet. De Nijmeegse studenten die afgelopen vrijdagavond onwel raakten, zijn dan ook geen uitzondering. ,,Het beeld van die sneue drugsgebruiker in de goot is zó ontzettend passé.”

22 reacties

 • Ed van der woude

  1 maand geleden
  Nou weet je meteen waar die absurde beslissingen soms vandaan komen....door drugs bezoedelde hoog opgeleide hersencellen ...de leiders van de toekomst.....
 • Jeroen Franssen

  1 maand geleden
  Vegetarisch, vrijwilligerswerk en hoogopgeleid. Voor zover je psychologie een echte studie kan noemen natuurlijk. Hét voorbeeld van een struisvogel. Stemt ongetwijfeld Groenlinks, want het milieu is belangrijk. Afvaldumping en alle andere ellende vergeten we even.
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Als dit iets duidelijker maakt is dat hoogopgeleid alleen maar betekent theoretisch onderwijs, niet dat diegenen ook werkelijk intelligenter of slimmer is. En aangezien we toch in politiek correcte tijden leven moeten we ook maar eens af van de term hoogopgeleid. Want dat is toch gelijk een waardeoordeel dat een hoogopgeleid persoon beter is dan een laagopgeleid? De politiek correcten deden toch niet aan waardeoordelen? Of komt het omdat ze zelf 'hoogopgeleid' zijn?
 • Carel van ‘t Zand

  1 maand geleden
  Hoogopgeleide egoïstische domheid. Je draagt bij aan ongekende criminaliteit en onveiligheid. Maar met een pilletje kun je dat lekker ‘vergeten’.... Toch?
 • Sander van Schoonhoven

  1 maand geleden
  Nou mooi, weten we dus gelijk aan wie we uiteindelijk al die vaten drugsafval in de vrije natuur te danken hebben. Aan de hoogopgeleide Anne’s van deze wereld die daags na gebruik weer op het Malieveld staan te protesteren voor een beter klimaat en lopen te vingerwapperen dat u nog geen warmtepomp en pv-panelen heeft, maar wel vlees eet. Want toekomst en een schone wereld enzo.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Nijmegen e.o.