Volledig scherm
Hoogwater bij de Waalkade in Nijmegen. © Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Hoogwater zakt, Waalkade weer open

NIJMEGEN - De Waalkade bij Nijmegen, afgesloten vanwege het hoogwater, gaat vrijdagmiddag weer open. ,,Het water zakt weer. Bij een inspectieronde is gebleken dat het weer veilig is om de blokkade op te heffen", zegt de woordvoerster van de gemeente Nijmegen. 

Bussen rijden vanaf zaterdagochtend weer over de Waalkade. ,,Waarschijnlijk om 17.00 uur, maar misschien al eerder op de dag, halen we de hekken weg voor het autoverkeer."

Opspuiten

Verzakkingen die zijn opgetreden in het het wegdek als gevolg van het hoogwater, worden zo snel mogelijk aangepakt. ,,Een aannemer gaat de uitspoelingen met zand opspuiten. Verschoven stenen worden rechtgelegd en aangedrukt", zegt de woordvoerster. 

Volledig scherm
Elbert Moed en Henk Baum (rechts) van aannemersbedrijf Weijers repareren de 'hoogwaterschade' op de Waalkade. © dg.nl

Schoonmaken

Donderdag werden al de coupures weggehaald waarmee de toegang naar de Lage Markt en de Grotestraat werden afgesloten. Reinigingsbedrijf Dar gaat vrijdag ook de boel weer schoonmaken. ,,Zo snel mogelijk plaatsen we ook de elektriciteitshuisjes terug en ander straatmeubilair dat is verwijderd vanwege het hoogwater." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.