Volledig scherm
De technische recherche is bezig met onderzoek na de moord op Harrie Schrievers in 2010. © Do Visser

Hoop leeft op in Nijmegen nu moord op vader Harrie op de coldcasekalender staat

NIJMEGEN - Blij is natuurlijk een raar woord als een familielid is vermoord, maar de naasten van de in 2010 vermoorde Harrie Schrievers uit Nijmegen zijn er content mee dat hij dit jaar op de coldcasekalender van de politie staat. Dit zegt dochter Nicole Schrievers mede namens haar moeder en broer.

,,Je houdt toch hoop dat ergens iemand iets weet en dat die eindelijk gaat praten’’, reageert zij op het verschijnen van de coldcasekalender 2019. ,,Of dat sporenonderzoek met de nieuwste technieken iets oplevert. Het kan - kijk maar naar de moord op Nicky Verstappen.’’ Voor de moord op het 11-jarige jongetje in 1998 is vorig jaar alsnog een verdachte aangehouden.

Schoten

‘Overval met dodelijke afloop’ staat boven het verhaal van de moord op Harrie Schrievers op de coldcasekalender. In de nacht van dinsdag op woensdag 14 juli 2010 dringen drie mensen het rijtjeshuis van de familie Schrievers aan de Daniëlsweg in Nijmegen binnen. Nicole en haar broer zijn op dat moment niet thuis, haar vader en moeder en een kostganger wél. In het tumult wordt drie keer geschoten, vader Harrie wordt geraakt. Hij overlijdt ter plekke. De daders doorzoeken het huis en nemen de benen voordat de politie arriveert.

Voor de familie is het nu afwachten, realiseert Nicole Schrievers zich. ,,Het kan lang duren en misschien reageert er niemand. Maar er gebeurt in elk geval iets.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.