Het terras Jan en Jan in Didam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras Jan en Jan in Didam. © Theo Kock

Horeca kan door bewust een dagje te sluiten coronasteun houden: ‘Je wordt gestraft voor je omzet’

NIJMEGEN - Horecazaken kunnen mogelijk vele duizenden euro’s overhouden door deze maand een of meerdere dagen dicht te gaan. Door de regels voor de overheidssteun die ze hebben gekregen, kan een procentje meer of minder omzet grote gevolgen hebben voor een café of restaurant.

15 reacties

 • rebecca langendoen

  2 maanden geleden
  Khalid wordt geholpen en dan is dit zijn dank je wel zegt heel veel..... en Jan v Lent ik kan dat zeggen omdat ik weet hoe het zit. Maar waarom reageer je niet met je eigen naam? Nog steeds te veel tijd blijkbaar. Ga wat doen schiet de dag lekker op.
 • Tony Peters

  2 maanden geleden
  Schandalige reactie van KlaagKeizer Khalid. Denk eens na wat dit soort beweringen teweegbrengt . Je krijgt steun als je het nodig hebt. En zet je voldoende om, geen steun. En daar geen misbruik van maken.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Ondernemen geeft naast vrijheid ook bepaalde risico's. Het is een royaal gebaar van onze overheid dat ze o.a. de horeca ondersteunen tijdens de coronapandemie. Wanneer is echter ondernemend Nederland tevreden? Ik krijg de indruk, dat wel eens vergeten wordt dat deze coronasteun, die onderhand in de miljarden euro's loopt, geleend geld is dat door de Nederlandse samenleving terugbetaald moet worden. Veel kans dat velen onder ons deze "aflossingen" t.z.t. gaan voelen in hun beurs.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Ondernemen is dus niet iedere keer de hand ophouden maar jezelf redden als het kan.
 • Arjan meijerman

  2 maanden geleden
  Elke horeca ondernemer die zijn tent sluit om omzet te voorkomen voor subsidie, zie ik als werkweigeraar, en zou wat mij betreft daarmee het recht op alle subsidie verliezen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.