Een artist impression van Hornbach in Ressen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een artist impression van Hornbach in Ressen. © Hornbach Nederland

Hornbach krijgt groen licht: bouwmarkt en tuincentrum nabij Ressen mag er komen

NIJMEGEN - Bouwmarkt en tuincentrum Hornbach komt definitief naar Nijmegen. Het van oorsprong Duitse concern mag een nieuwe winkel bouwen nabij de ovatonde bij Ressen. Concurrenten Praxis, Gamma en dierenspeciaalzaak De Bok in Bemmel zijn er niet in geslaagd de komst van de doe-het-zelf-gigant tegen te houden.

26 reacties

 • Jeroen van Zuylen

  1 jaar geleden
  De Raad van State en de gemeente Nijmegen vinden dat Hornbach mag komen 'omdat er voldoende markt voor is'. Er wordt in dit besluit totaal voorbij gegaan aan de desastreuze effecten voor het landschap. Weer een mega-bedrijfshal erbij, terwijl er reeds bouw- en tuincentra genoeg zijn! Niemand in de politiek maakt zich zorgen over het in rap tempo verdwijnend open landschap met z'n fraaie vergezichten. Woningen en wegen gaan reeds alle ruimte opslokken, waarom ook nog nodeloze megahallen?
 • Mark Z

  1 jaar geleden
  lol, de gamma op energie weg... Wat een lachertje is die. De eigenaar heeft er jaren niet naar omgekeken. Winkel is sterk verouderd. En nu klagen dat er concurrentie bij komt. "concurent" Karwei zit ook om de hoek (zelfde eigenaar). Dus misschien nu een goed excuus om de Gamma op energieweg uit te laten sterven
 • roland peters

  1 jaar geleden
  Wat past het gebouw toch prachtig in het landschap. (Zie artist impression) Een vormeloze blokkendoos, de zoveelste. Waarom staan wij het toe dat Nederland met de dag niet alleen voller wordt, maar ook steeds lelijker. Bedankt Groen Links en D’66. De boeren moeten overal ophoepelen en krijgen de schuld van alle milieu problemen. Wat is er nou mooier dan een koe in de wei?
 • Kees van Weteringen

  1 jaar geleden
  De raad van state doet net alsof het vers van de pers is, terwijl de grondwerkzaamheden al zeker een jaar gaande en inmiddels bijna klaar zijn. Wat wordt het volk toch in de maling genomen!
 • Bart Wolters

  1 jaar geleden
  In Frankrijk heb je ook geweldige bricolages waar van alles te krijgen. Veel beter dan de bekende Nederlandse zaken. Hornbach komt echter dicht in de buurt of is even goed. Ben blij dat ze komen, maakt het leven van iemand die zelf veel aanpakt een stuk gemakkelijker. Tja, locatie zou ook niet mijn keuze zijn, maar is op basis van verzorgingsgebied volkomen logisch.. En Duiven vanuit Nijmegen is echt te ver..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen