Per 1 oktober gaat de westingang van station Nijmegen dicht. Tot teleurstelling van veel politieke partijen en ook jongeren uit de stad. Jongerenorganisaties hielden eerder deze week een protest.
Volledig scherm
PREMIUM
Per 1 oktober gaat de westingang van station Nijmegen dicht. Tot teleurstelling van veel politieke partijen en ook jongeren uit de stad. Jongerenorganisaties hielden eerder deze week een protest. © David van Haren

‘Houd westingang station open’: hele Nijmeegse raad wil sluiting terugdraaien, maar wethouder vreest ergste

NIJMEGEN - Houd de westentree van het station open. Zorg dat inwoners van Nijmegen-West niet jarenlang moeten omlopen. De voltallige Nijmeegse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur zo snel mogelijk met een plan komt om de sluiting van de stationsingang onder de Tunnelweg tegen te gaan en dus de westelijke entree open te houden.

5 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Japie Lamers: Nu vraag ik me wel af welk stukje wandelen dan zo gezond is. Want wanneer men in het geval van een gesloten west ingang de eerstvolgende trap neemt naar het station kan ik daar weinig gezonds aan ontdekken gezien de altijd aanwezige chemische dampen, veroorzaakt door de aanwezigheid van urine, uitwerpselen, braaksel en afval.
 • Rob Essers

  2 maanden geleden
  Is de westentree wel toegankelijk voor rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn? Of heeft de voltallige Nijmeegse gemeenteraad daar in dit geval geen boodschap aan? Je kunt die 80.000 euro per jaar beter besteden. De raad wil ook een ontbijt voor ieder kind.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Sluiten die in/uitgang totaal overbodig. Een stukje wandelen is erg gezond.
 • johan Barn

  2 maanden geleden
  als burger loop je bij de overheid constant tegen een metalen muur als je al door het mijnenveld ervoor komt. dus het is fijn om te horen dat bedrijven dat probleem niet hebben en gewoon kunnen doen en laten waar ze zin in hebben.
 • Evelien Kaaiman

  2 maanden geleden
  De wethouder laat de NS en ProRail al bij voorbaat weten dat ze er niets van verwacht. Als je enige ervaring zou hebben binnen het bedrijfsleven zeg je zoiets niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen