Binnen de SP is tumult ontstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnen de SP is tumult ontstaan. © Fleur van den Bosch/Beeldbewerking DG

‘House of Cards’ bij SP: is ‘radicale’ Nijmegenaar uit partij gezet omdat hij een burgeroorlog wil?

NIJMEGEN - Een jonge Nijmegenaar zet de verhoudingen binnen de SP op scherp. Olaf Kemerink (21) is de partij uitgezet omdat hij ‘een radicale communist’ zou zijn die oproept tot burgeroorlog. Tóch kan hij de nieuwe voorzitter van SP’s jongerentak ROOD worden.

18 reacties

 • Sjakie

  1 jaar geleden
  Blijkbaar mag je, als je lid bent van de SP, niet lid zijn van een andere partij. Is er dan geen sprake van discriminatie, zowel aan de voordeur (lid worden) als in deze partij (lid zijn)? Het is daarnaast in strijd met artikel 1 van de grondwet. Moet de gelderlijke bijdrage die ze krijgen van de overheid als partij niet stopgezet worden? ;-))
 • Norm

  1 jaar geleden
  Hoezo: “ik laat mijn kinderen nooit naar een jongerenafdeling van een politieke partij gaan.” Alsof kinderen geen eigen mening hebben en ook zelf geen keuzes kunnen maken. Kinderen ontworstelen zich op een gegeven moment aan hun ouders en dat is maar goed is. Ik ben het totaal niet eens met die ideeën van deze SP jongeren, maar gelukkig leven we in een land waar iedereen zijn eigen ideeën mag ontplooien. Dat kan niet van een heleboel andere landen gezegd worden.
 • tejo

  1 jaar geleden
  Blijft toch terecht een marginaal partijtje. Hoor wel van leden die er dicht op zitten dat Jan uit Oss achter de schermen nog flink aan de touwtjes trekt.
 • zakvanSinterklaas

  1 jaar geleden
  En toch gebeurt het, de VVD is van rechts naar ultra links gegaan...
 • zakvanSinterklaas

  1 jaar geleden
  Nee nu gaat ie naar de jongerenafdeling van de SP...Ik zou mijn kinderen nooit naar een jongerenafdeling van een politieke partij laten gaan, ze gaan maar lekker sporten/spelen/werken/reizen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.