Volledig scherm
PREMIUM
Feest met oud en nieuw in de Arnhemse Eusebiuskerk. © Rolf Hensel

Housefeesten in de Eusebiuskerk zijn er al jaren; waarom de Sint-Steven haar ziel niet aan de duivel verkoopt

In Arnhem verdienen ze er goed geld mee: housefeesten in de Eusebiuskerk. De Nijmeegse Sint-Stevenskerk is huiverig 'haar ziel te verkopen aan de duivel'. Onder meer vanwege de bierlucht die lang blijft hangen, mag ook het Winterbierfestival er niet meer.

De Nijmeegse Stevenskerk dreigt in financieel zwaar weer te komen. De monumentale kerk heeft een flinke opknapbeurt nodig, maar kan bepaald niet teren op een goedgevulde spaarkas. En tot overmaat van ramp willen bezoekers ook niet betalen voor een bezoekje aan de kerk, zo bleek afgelopen week.

Quote

Zo'n feestje in de kerk, past dat wel? En laat het publiek de boel binnen wel heel?

Peter Damen

Extra inkomsten zijn dus meer dan welkom. Zo houdt de Stevenskerk al collectes huis aan huis en de Steveniers vormen een fonds voor de structurele financiering. Maar er is meer mogelijk. Waarom bijvoorbeeld geen technofeestjes in de kerk?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.