Nijmegens burgemeester Hubert Bruls kijkt toe hoe zorgminister Hugo de Jonge de pers te woord staat. Bruls is als voorzitter van het Veiligheidsberaad afgelopen jaar in het epicentrum van de coronabestrijding beland.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegens burgemeester Hubert Bruls kijkt toe hoe zorgminister Hugo de Jonge de pers te woord staat. Bruls is als voorzitter van het Veiligheidsberaad afgelopen jaar in het epicentrum van de coronabestrijding beland. © ANP

Hubert Bruls kijkt uit naar eind van crisis: ‘Coronabestrijding is vooral geestelijk intensief’

Burgemeester in coronatijdNIJMEGEN - Tot vorig jaar kende bijna niemand de voorzitter van het Veiligheidsberaad. Maar sinds corona is Hubert Bruls een bekende Nederlander. De landelijke crisisbestrijding is intensief en uitdagend, vindt hij. Toch kijkt Bruls uit naar de tijd dat hij weer vooral burgemeester van Nijmegen is.

7 reacties

 • Tony Peters

  1 jaar geleden
  Wat een heerschap. Vraag aan Bruls van wie er midden op het Keizer Karelplein een standbeeld van Oost Europese proporties moet komen en hij zal antwoorden: van Bruls!
 • johan Barn

  1 jaar geleden
  ah, de wind haan is weer van richting verandert naar wind uit het oosten.
 • Theo Cools

  1 jaar geleden
  Hij zal het altijd beter doen dan Grapperhaus! Wat is er overigens mis met ambitie? Valt me overigens mee dat nog niemand weer een goedkoop grapje over zijn postuur heeft gemaakt.
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Deze man is ZO hard aan het solliciteren voor de baan van Grapperhaus als nieuwe minister van justitie in 4e kabinet van Pinokkio Rutte. En hij past prima in dat gezelschap van mensen met een mega plaat voor hun hoofd. Precies het soort politicus waar Nederlanders tegenwoordig van houden, kent geen genade, ramt hard beleid door hun strot en weet zichzelf in the picture te zetten. Ik Bruls is weer druk bezig met netwerken voor de carrière van Ik Bruls.
 • Tony Peters

  1 jaar geleden
  Brrrrr, het is en blijft een uiterst zelfingenomen man. Enorm vol van zichzelf. Helaas voor hem denken de decision-makers daar in NL net zo over en is hij voor potentiële burgemeesters-rollen in Den Haag en Utrecht afgeserveerd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.