Fraude via WhatsApp kwam in de coronaperiode veelvuldig voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Fraude via WhatsApp kwam in de coronaperiode veelvuldig voor. © EPA/Tyler Gough/Beeldbewerking DG

Huh, hoe komt die oplichter aan mijn nummer? En meer over de enorme groei van WhatsAppfraude

videoNIJMEGEN - Het aantal aangiften van WhatsAppfraude rees de pan uit tijdens de coronacrisis: van honderd per week naar honderd per dag. En iedereen kan het overkomen. Zo werd Gelders gedeputeerde Peter Kerris afgelopen weekeinde nog slachtoffer van onbekenden die zijn account kaapten.

5 reacties

 • Tom Hond

  11 maanden geleden
  Snap niet waarom mensen alleen maar berichtjes lezen als ze op wattsapp zitten druk die video call eens in kan je meteen zien wie er aan de anderen kant van de lijn zit.En als ie zegt dat het niet gaat dan weet je al genoeg.En waarom is de nummer van een oplichter niet traceerbaar bij een provider? 
 • Mouna

  11 maanden geleden
  j niet teveel van die vreemde appjes op je foon zetten die vragen om toegang tot je hele telefoon en daar gaat het mis,  ga eens kaarten of ganzenborden ipv deze vage games te spelen, want daar zit nogal wat crimineel spul tussen, en denk maar niet dat apple of googleplay dat allemaal goed gecheckt heeft  niet dus
 • Kleinnagelbrink

  11 maanden geleden
  Veel 06 nummers worden ook zakelijk gebruikt en zijn dus in brede kring bekend
 • P3T3R

  11 maanden geleden
  Mensen vragen er niet om om opgelicht te worden... Echter wie leent in godsnaam grote bedragen uit zonder degene waar aan je leent überhaupt persoonlijk te spreken? Wie leent er geld uit zonder een contract op te stellen, Wie stort er geld op een onbekend rekeningnummer? Wie maakt er geld over aan een bank zonder de bank daarover te raadplegen?  Etc, etc. Als je tegen een van deze vragen moet antwoorden dat je dat toch wel eens doet, dan mag je wel eens even gaan nadenken. Hoe komt men aan je nummer? Omdat men zijn / haar hele hebben en houden deelt op FB! Hoe naïef kan men zijn.
 • Patch

  11 maanden geleden
  Bijzonder dat mensen hier nog in trappen!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.