Volledig scherm
© Politie Nijmegen-Zuid

‘Huh waar ben ik?’: Slapende fietser in Nijmegen was na het stappen maatjes kwijtgeraakt

NIJMEGEN - Stappen in Nijmegen is supergezellig, maar best vermoeiend. Een Duitse student kan dat beamen. De Duitser viel zaterdagnacht na het uitgaan letterlijk op zijn fiets in slaap. Nijmeegse agenten moesten even knipperen met hun ogen toen ze hem midden op straat slapend op zijn fiets aantroffen. 

Met een ‘huh waar ben ik’,  schrok de door drank overmande student wakker, toen de politiemensen hem voorzichtig aanspraken. De Duitser was onderweg van de stad naar zijn slaapadres zijn maatjes kwijtgeraakt. De agenten dirigeerden de fietser eerst veilig naar de stoep. 

Dronken

Weer wakker leek de man zodanig in orde dat hij zijn weg kon vervolgen. Tot stomme verbazing van de agenten kwamen ze de fietsende student twee uur later opnieuw tegen. Ditmaal in de wijk Malvert in Nijmegen-Zuid. Dat hij de agenten al eerder had ontmoet kon hij zich niet meer herinneren. De student was driftig op zoek naar het huis waar hij zou overnachten. Het adres? Helaas. Dat wist hij niet meer. Zijn vrienden even bellen? Dat ging niet. Zijn telefoon was zojuist stukgevallen. Dronken had hij het mobieltje uit zijn vingers laten glippen. 

De student wist nog wel de naam van zijn gastheer te vertellen. Voor de agenten was het een koud kunstje om het logeeradres te achterhalen. Gelukkig hoefde hij niet ver te fietsen. Hij stond al pal voor de deur. Lachend wensten de agenten hem een goede en veilige nachtrust.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.