Volledig scherm
Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. © Do Visser

Huis van de Geschiedenis wordt thuisbasis van vrijwilligers Gilde


NIJMEGEN - Het Gilde Nijmegen trekt op 1 april in bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel. ,,Een samenwerking waar beide partijen van profiteren”, stelt Janny Pijnappels, secretaris van Het Gilde.

Zo fungeert de kapel straks als informatiepunt voor het Gilde. Tegelijkertijd laat het Gilde straks de meeste stadswandelingen beginnen bij het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Dat zal naar verwachting ervoor zorgen dat meer mensen dan nu het geval is de exposities in de monumentale kapel bezoeken.

Vooral bekend om stadswandelingen

Het Gilde is een organisatie van vrijwilligers die hun kennis en ervaring overdragen. De groep bestaat al meer dan dertig jaar en is bij het grote publiek vooral bekend van stadswandelingen met een gids.

Pijnappels: ,,Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is zes dagen per week open en ligt ook nog eens in het hart van de stad. Daar zijn we dus zichtbaarder dan we waren. We zullen er aanwezig zijn met vrijwilligers en op andere momenten kunnen de mensen van het Huis van de Geschiedenis informatie geven over onze activiteiten.”

Het Gilde houdt onder meer iedere zondag en woensdag vanaf 14.00 uur een stadswandeling die begint bij de kapel en waar iedereen bij kan aansluiten. Wandeltochten die over de Tweede Wereldoorlog gaan, beginnen in het nieuwe Infocentrum WOII.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.