Tim olde Hartman is huisarts in Nijmegen en hoofd onderzoek huisartsgeneeskunde bij het Radboudumc.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim olde Hartman is huisarts in Nijmegen en hoofd onderzoek huisartsgeneeskunde bij het Radboudumc. © Gerard Verschooten/Paul Rapp

Huisarts maakt zich grote zorgen: opleving van corona ligt op de loer

De coronamaatregelen kunnen dan wel opgeheven zijn, drie jaar na de eerste lockdown kan corona er op individueel niveau nog flink inhakken. Een volgende opleving van het virus ligt op de loer, met misschien wel weer meer effect dan nu. Tim olde Hartman, huisarts in Nijmegen en hoofd onderzoek huisartsgeneeskunde bij het Radboudumc, is er niet gerust op. ,,De aandacht verslapt.”

16 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Pjotr de Kok: Het aantal mensen met inentingsschade bij betere vaccins als bijv. BioNtech en Moderna onder gevaccineerden is maar een fractie van het aantal mensen die zware coronaklachten hebben gehad, nog steeds hebben (long covid) of zijn overleden onder ongevaccineerden. Daar is meer dan genoeg degelijk onderzoek naar gedaan. Ik verwijs bijv. ook maar even naar een Israëlisch onderzoek waar The New England Journal of Medicine in augustus 2021 en diverse Duitse media over bericht hebben.
 • Pjotr de Kok

  2 maanden geleden
  Els@ Virussen veranderen zelfs al een klein beetje na elke doorgegeven besmetting. De algemene tendens is dat ze uiteindelijk steeds zwakker worden en of minder de mensen echt ziek maken omdat zij intussen antistoffen hebben en of b en t geheugencellen. De weerstand is tegen een nieuwere variant bij natuurlijke opgedane besmetting gauw vijftien hoger en is langer effectief dan bij alleen een inenting, blijkt uit Israëlisch onderzoek waar Maarten Keulemans van de Volkskrant uit citeerde.
 • Pjotr de Kok

  2 maanden geleden
  Kenneth@ Lauterbach heeft ook miljoenen euro opzij gelegd om schade door inentingen te kunnen vergoeden. De kritiek op zijn handelen zwelt aan. Verder concludeerde het RIVM in juni 2022 dat enten geen of amper long covid tegenhield of voorkwam. Bij omikron komt het veel minder voor en is dan vergelijkbaar met langdurige moeheid enz. na de traditionele griep.
 • Johan Kemp

  2 maanden geleden
  Ik ben een long-Covid patiënt en gun het niemand maar ik kan niet snappen dat sommige mensen zo lang in hun eigen wereldje leven en niet beseffen wat ze ons met hun harde uitspraken aan doen.Als het in jullie eigen familie of vriendenkring voor was gekomen hadden jullie je dan ook zo achterlijk geuit?
 • E.L.M. Zegers

  2 maanden geleden
  Begint dat gezeur nu weer. We hebben weerstand opgebouwd. Het virus is tegenwoordig te vergelijken met griep en daar gooien we gelukkig ook niet als voor dicht. Dus ophouden met dat gezeur.... en door.