Marco De Swart
Volledig scherm
PREMIUM
© Marco De Swart

Hulp voor duizenden Oekraïense chauffeurs die vastzitten in Nederland: ‘We moeten ons hart laten zien’

NIJMEGEN/ OLDENZAAL - Aschwin Cannoo uit Nijmegen, voorzitter van de Stichting Chauffeursnieuws Transporteffect, is met zijn stichting een hulpactie begonnen voor de vele Oekraïense chauffeurs die  in Nederland werken. ,,We moeten ons hart laten zien.’’

8 reacties

 • Anneke De Vries

  4 maanden geleden
  Wij hebben hier gerust plek om een man of 2 op te vangen. Wij doen dat uit en met liefde. Niemand zou in deze situatie moeten verkeren. Ik ben zelfs al op zoek gegaan naar een organisatie waar je jezelf kunt aanmelden om tijdelijk een gezin op te vangen. Mijn mening is, iedereen die nu verantwoordelijkheid afschruift, moest zichzelf kapot schamen, werkelijk tot op de bodem van je ziel
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Natuurlijk, @Gerrit Louter, jij gaat wel even á la Rambo naar Oekraïne en gooit die paar Russen er met kop en kont uit, hahaha. Het is héél makkelijk om vanuit je luie stoel of vanachter je toetsenbord de held uit te hangen en anderen erop te veroordelen dat ze liever niet het oorlogsgeweld ingaan.
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Laat het bedrijf waar die chauffeurs in dienst zijn maar voor zijn personeel zorgen. Ze hebben er kennelijk jarenlang aan verdiend en als ze dan minder winst maken hoeven ze ook minder belasting te betalen.
 • Gerrit Louter

  4 maanden geleden
  Als je weet dat je familie en je land je hulp nodig hebben blijf je toch niet in het buitenland rondhangen ? dan ga je toch zo snel mogelijk terug naar huis om te helpen om dat Russische tuig je land uit te knikkeren...? tenminste.....dat is mijn persoonlijke instelling.......zij denken er misschien anders over..?
 • Theo Thijssen

  4 maanden geleden
  Geen angst de bevolking komt er toch aan, triest het ook is....
 1. Nederlandse inwoner Kiev: ‘Als Poetin parlement heeft valt het land’
  Play
  PREMIUM
  eerste oorlogsnacht

  Nederland­se inwoner Kiev: ‘Als Poetin parlement heeft valt het land’

  Bij het ochtendgloren zijn in Kiev vanochtend opnieuw drie explosies gehoord. Volgens de burgemeester is de hoofdstad getroffen door een 'vreselijke raketaanval', waarbij drie inwoners gewond zijn geraakt. Het gezin van oud-militair Bob Wouda zit in een schuilkelder en krijgt helemaal niets mee van wat er zich buiten allemaal afspeelt. ,,Dat maakt het voor hen erg beangstigend.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.