Studentenkamers in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Studentenkamers in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Hulp voor studenten die dupe zijn van stijgende gasprijzen: ‘Stap in de goede richting’

NIJMEGEN - Studenten in slecht geïsoleerde huizen moeten hulp krijgen van speciaal opgeleide energiecoaches om energie te besparen. Ook wil de gemeente verhuurders van studentenwoningen stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen, door hier beter over te communiceren en bijvoorbeeld energieadviezen op maat aan te bieden.

3 reacties

 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  De eigenaren van woningen, die deze per kamer verhuren aan studenten, zouden hun overwaarde op deze panden kunnen gebruiken voor het energiezuiniger maken hiervan. Een woning verhuren is meer dan elke maand een flinke huurprijs ontvangen en indien mogelijk verrekening van gas, water en elektra. Velen onder ons, niet alleen studenten, kampen momenteel met flink opgelopen energiekosten. Moeten bezuinigen op hun uitgavenpatroon. We mogen blij zijn dat de afgelopen maand de zon regelmatig scheen.
 • christiaan verdiesen

  2 maanden geleden
  misschien moeten de studenten is wat minder in de kroeg hangen, en druk zijn met hun sporten ,studenten vereniging, en al wat niet studie gerelateerd is . welkom in het echte leven ....
 • Jeroen Franssen

  2 maanden geleden
  Door dat rare punten systeem wat een maximum zet op de prijs van het kamer is het voor de verhuurder totaal oninteressant om te investeren. Een schitterende goed geisoleerde kamer mag niet meer kosten dan een lelijk tochtig hok. Als je socialisme wil, is dit het resultaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.