Om te beginnen is er plek voor acht bewoners met verschillende zorgvragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Om te beginnen is er plek voor acht bewoners met verschillende zorgvragen. © anp

Hulpbehoevende ‘roze oudere’ heeft het dubbel zo lastig

NIJMEGEN - Roze ouderen mijden te vaak zorg uit angst voor pesterij en lastige vragen. Ze blijven ‘onzichtbaar’ voor de zorgverlener. Want: seksuele geaardheid is nog steeds een taboe. Dat blijkt uit onderzoek van sociaal wetenschapper Roos Pijpers van de Radboud Universiteit.

21 reacties

 • depapa

  4 jaar geleden
  Dat weten ze allang. Hebben wij ze als ouders al verteld, beiden hebben ze vriendjes met twee moeders, wij als ouders hebben ze gezegd dat het ons niet uitmaakt met wat ze straks thuiskomen. Het gaat mij om het altijd maar benadrukken van het thema. Alsof dat zo belangrijk is. Je bent gewoon wie je bent.
 • Michellebaldacci

  4 jaar geleden
  “,,De geaardheid van veel 80-plussers die homo, lesbisch of transgender zijn, is vaak te onzichtbaar voor zorgverleners.“LHBT’ers, toch? Waarom wordt de biseksuele geaardheid niet genoemd in dit verhaal? Biseksualiteit is zo onzichtbaar dat zelfs de kranten / media het niet noemen. Dit heet ‘biseksuele onzichtbaarheid’ ofwel ‘bi erasure’. Gek, want uit onderzoek blijkt de helft van de LHBT’ers biseksueel. Maar als kranten LHBT’ers alleen omschrijven als ‘transgenders en homo’s’ creëren ze meer onzichtbaarheid door het niet te noemen. Zo blijft een biseksuele ouder dus in de kast. 
 • ansdepoes

  4 jaar geleden
  Dat weten kinderen allang mannen en vrouwen .Meer soorten zijn er niet en over mensen met abnormaal gedrag hoeven ze niets te leren
 • ansdepoes

  4 jaar geleden
  Juist wel lees de bijbel erdan maar eens op na 
 • Plienie

  4 jaar geleden
  Dan leren ze tenminste dat er heel veel verschillende mensen zijn.
 1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

  Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

  De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen