Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © shutterstock

Hulpverlener gaat in Nijmegen voortaan ook huisdier checken bij kwetsbare gezinnen

NIJMEGEN - Hulpverleners van de gemeente Nijmegen gaan bij een hulpvraag rond kwetsbare gezinnen standaard ook de toestand van de huisdieren in kaart brengen. Wethouder Grete Visser (Zorg) heeft dat deze week toegezegd aan de Partij voor de Dieren.

7 reacties

 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Dus (Nijmeegse) hulpverleners moeten zich voortaan ook over de toestand van huisdieren gaan buigen, bij kwetsbare gezinnen. Dat zal dan flink bijscholen worden, of gaat dan iemand van stichting AAP of Blijf van mijn Dier mee op huisbezoek? 
 • E. Lauret

  1 jaar geleden
  Wil daar graag ook iets aan doen en in contact komen met de daklozen in kwestie. Wilt u mij een bericht sturen via e.lauret@partijvoordedieren.nijmegen.nl? Dank!
 • E. Lauret

  1 jaar geleden
  Inderdaad moeten er dan geen extra huisdieren meer worden aangeschaft. Maar als huisdieren er al zijn op het moment dat iemand zijn rekeningen door omstandigheden niet meer kan betalen, zijn de dieren gewoon gezinsleden, die zorg en aandacht verdienen. Dan is het niet in het belang van wie dan ook dat ze uit elkaar worden gerukt.
 • Plienie

  1 jaar geleden
  Ik snap je punt wel maar het is niet altijd fair om te zeggen. Als eerste kun je het dier al hebben voor je in een slechte situatie terecht komt, en je mag niet verwachten dat een dierenliefhebber zijn dier weg doet. Voor veel mensen is een hond of kat als een kind en die doe je ook niet weg. Daarnaast kun je makkelijk in een sociaal isolement komen en een dier is gezelschap. Het uitlaten van de hond zorgt nog voor aanspraak en kan eenzaamheid voorkomen.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Als LAURET iets wilt doen laat ze dan eens zorgen dat Blijf van mijn Dier gaat zorgen voor de tijdelijke opvang van huisdieren van mensen die op straat wonen gedurende de tijd dat die mensen vanwege de lage temperaturen een bed aangeboden krijgen in de hiervoor bedoelde instanties. Daar bestaat nog steeds geen ruimte voor deze huisdieren waardoor veel daklozen er voor kiezen om juist niet naar binnen te gaan!Ik ben benieuwd!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Nijmegen e.o.