In het witte pand aan Klein Mariënburg opent Humphrey’s vrijdag de deuren.
Volledig scherm
In het witte pand aan Klein Mariënburg opent Humphrey’s vrijdag de deuren. © DG

Humphrey’s verlaat de Waalkade en verhuist naar een plek met ‘meer reuring’

NIJMEGEN - Restaurant Humphrey’s verlaat na 29 jaar de Waalkade. Het restaurant daar is sinds maandag dicht. De nieuwe zaak aan Klein Mariënburg in hartje binnenstad gaat vrijdag open.

Humphrey’s strijkt neer in het voormalige bankgebouw waarin eerder filmhuis Cinemariënburg zat. Er is ruimte voor tweehonderd eters. Buiten zijn nog eens tachtig zitplaatsen. Er werken zo’n vijftig mensen, die samen goed zijn voor twintig volledige banen.

,,Een mooie plek en er is meer reuring, met het Faberplein vlakbij en bioscopen in de buurt’’, zegt Rob Adriaanse. De Nijmegenaar is de eigenaar van de restaurantketen en begon zijn eerste zaak aan de Vismarkt in Nijmegen.

Bankgebouw

In dit pand aan Klein Mariënburg opent Humphrey’s vrijdag de deuren.
Volledig scherm
In dit pand aan Klein Mariënburg opent Humphrey’s vrijdag de deuren. © DG

De bereikbaarheid van de Waalkade speelde volgens Adriaanse een rol bij zijn besluit om er te vertrekken. Hij was niet actief op zoek naar een andere plek: het pand kwam bij toeval op zijn pad. Het voormalige bankgebouw, waar de kluizen nog in zitten, is een monument.

,,Hier gaan de mensen uit. We zitten straks vlak bij de bioscopen en mensen willen vaak voor de film nog een hapje eten. En Vierdaagsefeestenlocaties als het Faberplein zijn vlakbij.’’ Nieuw is dat Humphrey’s straks al vanaf 11.00 uur open is. Daarmee richt het restaurant zich ook op lunchgasten.

De oude bank is de afgelopen maanden drastisch verbouwd. Boven het restaurant zijn appartementen gekomen. De gevel van het monumentale pand is ongewijzigd gebleven. Authentieke elementen als glas-in-lood, art deco-tegeltjes en granieten vloeren zijn behouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.