Studente Rebecca-Elisa de Jeer voor haar woning op de Van Oldenbarneveldtstraat. Door stijgende energiekosten kan ze er niet blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Studente Rebecca-Elisa de Jeer voor haar woning op de Van Oldenbarneveldtstraat. Door stijgende energiekosten kan ze er niet blijven wonen. © David van Haren

Huurprijs 683 euro inclusief energie: student Rebecca-Elisa moet kamer opzeggen

NIJMEGEN - De verdeling van de honderden euro’s energietoeslag aan studenten leidt tot problemen in Nijmegen. Studente Rebecca-Elisa de Jeer (21) zegt zelfs haar huur op, omdat ze door de torenhoge energiekosten niet meer kan rondkomen. Een volledige toeslag krijgt ze niet. ,,Ik heb geen andere keus.”

38 reacties

 • Anne Nicolai

  2 maanden geleden
  Iedereen heeft prachtige oplossingen voor andermans problemen zoals gewoonlijk. Ik heb als werkende 50 plusser maar één wens. Ik wil geen pas afgestudeerde collega’s meer die tijdens de studie thuis hebben gewoond. De meeste moet ik nog uitleggen dat ze hun eigen rotzooi op het werk op moeten ruimen. En nu ze werken en op zichzelf wonen, doen velen weinig anders dan zeuren over hoe veel tijd het huishouden kost.
 • Jacques Feenstra

  2 maanden geleden
  Volledig eens met Japie de Graaf.
 • Jacques Feenstra

  2 maanden geleden
  Ze kiest er zelf voor om een bestuursjaar te doen. Bovendien kan ze ook een goedkopere kamer huren ipv thuis gaan wonen. Voor haar 10 andere kandidaten voor de kamer. Toedeledokie! Krokodillentranen in de krant weinig medelijden mee.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  simpel genoeg, of je gaat thuis wonen en of je stopt met studentencomité en/of jongerenraad?
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  De studenten moeten meer thuis blijven wonen of meer bij gaan verdienen, er is werk in overvloed.
 1. Fouad vond de 200.000 euro cash in huis nooit, maar Mientje en Mientje moesten het met hun leven bekopen
  PREMIUM
  met video
  9

  Fouad vond de 200.000 euro cash in huis nooit, maar Mientje en Mientje moesten het met hun leven bekopen

  Fouad is de liefde van zijn leven, denkt René Aarts. Onbedoeld haalt hij de moordenaar van zijn moeder binnen de familie. Op 7 februari 2003 vermoordt Fouad op beestachtige wijze de overbuurvrouwen Mientje Aarts (69) en Mientje Bartelen (75) in een arbeiderswoninkje in Nijmegen. Wat bezielde hem? Hoe liep het af? En hoe gaat het met de nabestaanden, twintig jaar na dato?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen