Volledig scherm
Als de laatste spaarcenten op zijn, komen veel mensen in de financiële problemen. © ANP Koen Suyk

Ieder stadsdeel krijgt een expert die helpt bij schuld

NIJMEGEN - Elk stadsdeel van Nijmegen heeft per april een financieel expert die burgers gratis kan adviseren bij schulden of betalingsproblemen. De adviseur sluit aan bij het STIP-team. Bij deze vraagbaak kunnen Nijmegenaren terecht voor informatie of adviezen over bijvoorbeeld opvoeding, een cursus, het zoeken van een huurwoning, activiteiten voor ouderen of lidmaatschap van een sportclub.

De expert is al gestart bij drie STIPS: in stadsdelen Dukenburg, Zuid en Nieuw-West. Deze week werd daar stadsdeel Midden aan toegevoegd. De komende maanden volgen alle andere stadsdelen.

Zo vroeg mogelijk

Doel van de nieuwe functie is om Nijmegenaren zo vroeg mogelijk te hulp te schieten wanneer zich financiële problemen aandienen. Wethouder Renske Helmer (Schuldhulpverlening): ,,We willen de drempel verlagen voor informatie, advies of hulp.''

Uit een proef bleek dat mensen die hulp vroegen, sneller een oplossing hadden voor hun geldzorgen en minder last van stress. Helmer: ,,Iedereen kan financiële zorgen hebben. Wij investeren graag om inwoners te helpen bij het financieel gezond worden en blijven."

In 2019 start de gemeente ook een campagne om bewoners met financiële problemen te stimuleren sneller aan te kloppen voor hulp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.