Bewoners uit Hees en andere omliggende wijken van asfaltfabriek APN protesteerden deze week met leuzen als 'Wij worden doodziek van die vieze stinkfabriek'. Bij de fabriekspoort werden kaarsjes aangestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners uit Hees en andere omliggende wijken van asfaltfabriek APN protesteerden deze week met leuzen als 'Wij worden doodziek van die vieze stinkfabriek'. Bij de fabriekspoort werden kaarsjes aangestoken. © Paul Rapp

Iedereen wil af van asfaltfabriek APN, maar wat kán de gemeente Nijmegen eigenlijk?

NIJMEGEN - Een vervuilende fabriek naast een woonwijk: dat wil Nijmegen niet meer. De politiek voelt zich machteloos in de kwestie rond asfaltproducent APN, maar wil toch actie. Hoe nu verder?

5 reacties

 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  @Anneke, wat zou een goede maatregel zijn? Want als anti vaxxer breng jij onze maatschappij en gezondheid ook grote schade toe. Dan onthouden we dat ook even.
 • Simone Stokertje

  1 jaar geleden
  Vreemd, in ad stond vorige week dat toxicoloog Scheepers van het radboud tot heel andere conclusies komt. https://www.ad.nl/nijmegen/toxicoloog-uitstoot-verkeer-veel-schadelijker-dan-asfaltfabriek~a522f3d5/
 • Jan Peters

  1 jaar geleden
  Ineens? Omliggende wijken , zijn al vanaf 1995 aan het reclameren, over het sterftecijfer in de buurt, die veel hoger ligt dan in andere wijken in Nijmegen. En nu er eindelijk, eens een keer, gemeten is, zonder kennisgeving, 17x de norm overschreden, door het bedrijf. Lijkt mij genoeg reden, dat ze moeten vertrekken. Bedrijven, die bewust de regels overtreden, moeten gestraft worden, en niet 50000 Euro, voor een bedrijf wat 1,5 Miljard verdiend per jaar.
 • koos rentzing

  1 jaar geleden
  Politiek. Je hebt t nodig. Zeggen ze
 • Hans van de Berg

  1 jaar geleden
  Nu ineens, ding staat er al 50 jaar, en opeens moet het weg.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen