Volledig scherm
Een Airbnb-pand aan de Krayenhofflaan is illegaal, aldus de omgevingsdienst. © -

Illegale Airbnb nog altijd in verhuur, roep om ingrijpen

NIJMEGEN - Hartstikke illegaal. Dat is het Airbnb-pand aan de Krayenhofflaan in Nijmegen-West, oordeelde de Nijmeegse omgevingsdienst vorige week. De verhuurder moest per direct stoppen met de particuliere verhuur van het pand. Volgens omwonenden komt daar echter niets van terecht.

De monumentale woning bleek niet te voldoen aan brandvoorschriften, buurtbewoners  ondervonden overlast en niemand  bleek ingeschreven te staan op het adres in kwestie. Allemaal gronden voor de omgevingsdienst om in te grijpen.

Alweer nieuwe gasten

Of dat indruk heeft gemaakt? Het heeft er alle schijn van dat de verhuurder lak heeft aan het verbod. Het pand staat altijd nog op de website van Airbnb en omwonenden zeggen dat afgelopen weekend alweer nieuwe gasten over de vloer kwamen. Zij willen dat de gemeente ingrijpt.

,,Wij hebben een mail ontvangen waarin een omwonende ons meldt dat de verhuur door lijkt te gaan", zegt een gemeentewoordvoerder. De verhuurder krijgt nu eerst de kans om een zienswijze in te dienen bij de gemeente. Als de illegaliteit vaststaat, kan de gemeente een last onder dwangsom opleggen: ,,Dat is dan wel een apart besluit dat nog niet is genomen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.