Illegale avonturier bezoekt en filmt griezelige locaties

videoNIJMEGEN/BOXMEER - Je geld verdienen door bijzondere plekken te bezoeken in het buitenland. Het klinkt als een droombaan, maar voor YouTuber Govert Sweep is het inmiddels doodnormaal. De 20-jarige Boxmerenaar neemt zijn ruim 200.000 abonnees op YouTube mee naar de meest spookachtige locaties ter wereld. ,,Wat ik doe is illegaal, maar ik wil niet asociaal overkomen."

Verlaten nazikampen, bossen, stadions of fabrieken. Hoe enger, hoe beter voor Govert, voor de jeugd bekend van zijn YouTube-kanaal VAELTAX. Hij begon als gamer op YouTube, maar vond dat na een tijdje niet meer interessant genoeg. Sinds drie jaar is hij een 'Urban Explorer', hij 'breekt in' bij allerlei verlaten gebouwen en terreinen in het buitenland en vertelt over de geschiedenis van deze plekken. "Maar ik doe ook allerlei andere dingen. Bergbeklimmen, schansspringen. Laatst ben ik zonder geld van Rome naar Amsterdam gereisd."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.