Volledig scherm
Ilse DeLange tijdens haar concert in Doornroosje, Nijmegen. © Marcha van Schijndel

Ilse DeLange betovert Nijmeegse poptempel Doornroosje

RecensieNIJMEGEN - Zangeres Ilse DeLange heeft vrijdagavond een uitpuilend  Doornroosje betoverd tijdens haar concert in Nijmegen. De speelvreugde spatte er vanaf, muziek en zang klonken spatzuiver en de hoeveelheid bekende nummers was indrukwekkend.

In haar set speelde ze natuurlijk ook veel werk van haar laatste titelloze album, met instant klassiekers als OK, Lay your weapons down en Runaway. Twintig jaar na haar overdonderende debuut World of Hurt beschikt de zangeres echter over een uitgebreid repertoire, waarmee moeiteloos een greatest hits-show te vullen is. Miracle, So incredible, World of hurt, The great escape en Next to me, ze kwamen allemaal voorbij. De nummers van The Common Linnets, het muziekproject waarmee ze in 2014 bijna het Eurovisie Songfestival wist te winnen, sloeg ze over.

DeLange heeft wel iets met Nijmegen maakte ze duidelijk, en met Doornroosje in het bijzonder. In het oude gebouw van de poptempel repeteerde ze voor haar eerste tournee, net nadat World of Hurt was uitgekomen in 1998. Bij de Valkhof Affaire,  het deel van de Vierdaagsefeesten dat Doornroosje verzorgde, zong kort daarna een groot deel van het publiek de nummers van dat eerste album woord voor woord mee.

Uitstapjes

Maar bovenal was vrijdag duidelijk dat Ilse DeLange, na uitstapjes als coach bij The Voice Senior en een rol in de Amerikaanse hitserie Nashville, weer blij was live op te treden, met het publiek bovenop haar lip. ,,Ik heb het naar de zin'', zei ze halverwege het concert. Maar dat had iedereen al gezien. 

Het Nijmeegse optreden was het tweede van acht in een clubtour. Op donderdag speelde DeLange in Utrecht, zaterdag is Haarlem aan de beurt. Kort nadat de voorverkoop enkele maanden geleden van start ging, was de tour al helemaal uitverkocht. Inmiddels staat voor 2 februari een groot concert in de Amsterdamse ZiggoDome gepland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.