De gevangenis in Turnhout.
Volledig scherm
De gevangenis in Turnhout. © BELGA

In België ontsnapte gevangene in Nijmegen aangehouden

updateNIJMEGEN - De politie heeft vrijdagmiddag een 38-jarige man in Nijmegen aangehouden die twee weken geleden was ontsnapt uit een gevangenis in het Belgische Turnhout. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) gaat het waarschijnlijk om Abderrahim Baghat, die samen met Oualid Sekkaki (26) nog op vrije voeten was na de ontsnapping op 19 december. 

 1. ‘Brein’ achter ontsnapping Belgische gevangenis is Nederlander

  ‘Brein’ achter ontsnap­ping Belgische gevangenis is Nederlan­der

  Twee meesterbreinen en drie profiteurs. Dat is het meest voor de hand liggende scenario van de ontsnapping van vijf gedetineerden uit de gevangenis van Turnhout. Oualid S. en de Nederlander Abderrahim B., die de vlucht planden, zijn nog altijd voortvluchtig. De drie anderen, die meeglipten, werden achtergelaten bovenop een zes meter hoge muur, zónder touw om eraf te raken. Doordat zij gewond raakten, werden ze snel gepakt.
 2. Broer van ‘ontsnappingskoning’ spoorloos na vlucht uit gevangenis Turnhout
  Play

  Broer van ‘ontsnap­pings­ko­ning’ spoorloos na vlucht uit gevangenis Turnhout

  Vijf gevangenen zijn gisteravond ontsnapt uit de gevangenis van Turnhout, niet ver van de Nederlandse grens. Onder hen ook enkele zware jongens. Het vijftal slaagde erin om tijdens de avondwandeling over een draad en vervolgens over een muur van zes meter te klimmen. Ze zouden gebruik hebben gemaakt van een ‘dode hoek’. Nog twee van hen zijn voortvluchtig: Baghat Abderrahim en Oualid Sekkaki, de broer van ‘ontsnappingskoning’ Ashraf Sekkaki, melden bronnen tegen deze nieuwssite.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.