In brand gezette auto in Nijmeegse wijk Tolhuis was gestolen

update+videoNIJMEGEN - De auto die in brand is gestoken in de nacht van maandag op dinsdag in de Nijmeegse wijk Tolhuis, was gestolen. ,,We houden er rekening mee dat de auto is gebruikt bij het plegen van een strafbaar feit”, aldus een politiewoordvoerder.

Bij de autobrand gingen nog drie andere auto’s in de hens. Alles wijst er volgens de woordvoerder op dat de brand is aangestoken. Een verklaring kan zijn dat criminelen met de autobrand sporen van een eventueel misdrijf willen wissen.

Camerabeelden

De politie zegt te beschikken over camerabeelden waarop het plein te zien is waar de auto in brand is gestoken. ,,Die worden nader onderzocht.” De politie wil in dit stadium van het onderzoek niet zeggen of één dader in beeld is of dat het gaat om meerdere verdachten.

De afgelopen maanden waren er meer brandstichtingen waarbij bleek dat een gestolen auto was gebruikt bij bijvoorbeeld een inbraak. In augustus werd voor het eerst dit jaar een verdachte voor een autobrand aangehouden.

Vandalisme

Naast dit scenario stelt de politie dat aan de 42 autobrand-incidenten (met in totaal 66 uitgebrande auto’s) dit jaar in Nijmegen ook vandalisme en conflicten in de relationele sfeer ten grondslag kunnen liggen. ,,Een heel sterk patroon valt er nog niet in te ontdekken.”

Aantallen per soort incident kan de politiewoordvoerder dan ook niet geven. ,,Omdat we nog maar één dader hebben opgespoord, is het lastig om daar met zekerheid getallen aan te koppelen.”

Volledig scherm
Het onderzoek bij de uitgebrande auto's in Tolhuis. © DG
Volledig scherm
Het onderzoek bij de uitgebrande auto's in Tolhuis. © DG
Volledig scherm
Vier auto's zijn uitgebrand in de 75e straat in Nijmegen. © DG
Volledig scherm
In de 75e straat in Nijmegen gingen vannacht vier auto's in vlammen op. © 112Nieuwsgroep

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.