In de rij voor de opening van TK Maxx

VIDEONIJMEGEN - Zo’n vijftig mensen stonden donderdagochtend ruim voor openingstijd in de rij op de rode loper om bij TK Maxx Nijmegen binnen te gaan. De prijsstunter van merkkleding aan de Grote Markt in Nijmegen opende om tien uur de deuren. Korte tijd later hebben de eerste koopjesjagers al iets van hun gading gescoord, zoals een vrouw die een designertas van Paul Contelli van 80 euro (adviesprijs 225 euro) afrekent. 

Lange winkelrekken zijn gevuld met merkkleding, van Diesel en Replay tot Tom Tailer,  DKNY en Karl Lagerfeld. Met kortingen tot wel 60 procent, zegt de prijsstunter. Op een shopvloer van 2.000 vierkante meter kunnen koopjesjagers schatzoeken tussen de kledingrekken. Want je weet nooit wat er tussen hangt: de kleding hangt op maat, niet op merk. 

In de rij voor de opening van TK Maxx in de voormalige V&D aan de Grote Markt in Nijmegen.
Volledig scherm
In de rij voor de opening van TK Maxx in de voormalige V&D aan de Grote Markt in Nijmegen. © DG

'Leegstand was nachtmerrie’

TK Maxx in Nijmegen.
Volledig scherm
TK Maxx in Nijmegen. © Paul Rapp

Wethouder Binnenstad Monique Esselbrugge, die met het doorknippen van een lint de officiële opening verricht, is blij met de komst van TK Maxx naar Nijmegen. Want een markant gebouw als de voormalige V&D dat zó lang heeft leeggestaan, was ‘een nachtmerrie’, zegt de wethouder  ,,Ik ben heel blij dat TK Maxx hier is geland. Ook omdat 39 werknemers geplaatst zijn vanuit het UWV.”

Een van die werknemers is Helma Eijkhout. De 57-jarige Nijmeegse was een jaar werkloos, daarvoor werkte ze 34 jaar bij een sportschool. Toen die stopte, stond ze op straat. ,,Ik heb heel wat sollicitaties de deur uitgedaan, het is lastig want ik heb geen diploma's. Toen kwam de vacature van TK Maxx voorbij en tot mijn verrassing ben ik in juli aangenomen. Ik heb inmiddels een opleiding gedaan bij TK Maxx Apeldoorn, en nu begin ik hier. Het team is super.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.