Op het centraal station van Nijmegen hebben de laatste tijd berovingen plaatsgevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het centraal station van Nijmegen hebben de laatste tijd berovingen plaatsgevonden. © Paul Rapp

In een handomdraai werd de telefoon van Sofie gejat op station Nijmegen

NIJMEGEN - In een handomdraai was haar telefoon weg. Sofie werd op het station in Nijmegen beroofd. En zij was zeker niet het enige slachtoffer, zo blijkt uit cijfers van de politie. In twee maanden tijd kwamen liefst 64 aangiften binnen van zakkenrollerij, telkens gepleegd door jonge asielzoekers. Sofie: ,,Ze gingen zó geraffineerd te werk.”

Terug naar zaterdagochtend. De 28-jarige Sofie (achternaam bekend bij de redactie) staat samen met haar zus op het punt om de trein naar Amsterdam te pakken. Daar wil ze een open dag van een hogeschool bezoeken. 

Tijdens het inchecken bij de NS-poortjes komt ze in het vizier van de daders. Twee mannen met buitenlandse afkomst en een onverzorgd uiterlijk achtervolgen haar en haar zus, en stappen in hetzelfde treinstel in als de zussen.

Daar gaat het mis. Als Sofie, met koffie in haar hand, stopt om te gaan zitten, loopt een van de mannen hard tegen haar aan. De Nijmeegse schrikt, bang dat de warme koffie alle kanten op spettert. De andere man maakt op dat moment ook fysiek contact. Voor ze het goed en wel door heeft, lopen de mannen snel weg. Beiden een andere kant op, het treinstel weer uit.

Quote

Ik voelde in mijn jaszak, en warempel, mijn telefoon was weg. Zo snel ging het

Sofie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.