Volledig scherm
Bij Riek en Wim Hijmans werd zelfs twee keer een scootmobiel gestolen. © Theo Peeters

In korte tijd zes scootmobielen gestolen uit seniorencomplexen in Groesbeek

GROESBEEK - In relatief korte tijd zijn er in Groesbeek zes dure scootmobielen gestolen uit de hal van seniorencomplexen De Kloostertuin en Mariëndaal.

„Ik durf 'm niet meer beneden neer te zetten", zegt Thijs Bons (85). „Ik had mijn scootmobiel nog wel met een stalen kabel vastgezet.Maar die gasten weten daar wel raad mee. Ook mijn petje en een kussen zijn weg."

Twee keer bestolen
Bij Riek Hijmans (73) werd onlangs binnen twee maanden zelfs twee keer een scootmobiel gestolen. Ze voelt zich onveilig. „De dieven komen terug", zegt haar man Wim Hijmans (75). „Het is zo gemakkelijk om binnen te komen."

Veilige hoek
Annie Bons, dochter van Thijs, deed aangifte bij de politie. „En ik heb Oosterpoort (verhuurder, TM) gebeld. Kijk, pap heeft geen schade want de gemeente zorgt voor een nieuw scootmobiel. Maar ik vind gewoon dat er een veilige hoek in de hal moet komen voor de scootmobielen."

Rolstoel
Ze krijgt bijval van vrijwilliger Martin den Otter. Hij nam ouderen die slecht ter been zijn in een buitenrolstoel mee naar buiten voor een wandeling. Totdat ook deze, niet-verzekerde, rolstoel uit een afgesloten ruimte in de Kloostertuin gestolen werd.

Meer hierover in de Gelderlander van donderdag 1 december, editie Nijmegen, of in de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.