Volledig scherm
Valentijnsdag is in aantocht. © ANP

In Nijmegen geen tafeltje meer vrij op Valentijnsdag: ‘gekkenhuis’

NIJMEGEN - Wie vrijdagavond wil uit eten, moet hard zoeken naar een tafeltje. Veel restaurants in Nijmegen zijn volgeboekt. Allemaal stelletjes die romantisch willen dineren ter gelegenheid van Valentijnsdag.

,,Gekkenhuis”, noemt Leroy Hartjes het, hij is sommelier bij bistro Bankoh. ,,Twee weken geleden kwamen de eerste aanvragen al binnen. Allemaal ‘tweetjes’, dat wil zeggen tafeltjes voor twee personen. We hebben het restaurant een beetje anders ingericht zodat er veel stellen kunnen eten.”

Rode hartjes

Volgens Hartjes is Valentijnsdag in toenemende mate een populaire dag voor restaurantbezoek. ,,Mensen verwachten ook dat je iets speciaals doet. Wij zorgen voor een passende aankleding met rode hartballonnen en we schenken een speciale rode cocktail.”

Ook Berlin in Nijmegen Oost was ruim een week voor Valentijnsdag al volgeboekt met tweepersoons tafeltjes. ,,Vrijdag is altijd al een populaire avond bij ons, Valentijnsdag versterkt dat", zegt de medewerker die de telefoon aanneemt.

Volledig scherm
Terras Bankoh. © Hai Voeten/DG

Valentijnsmenu

Restaurant Voldaan in Hengstdal heeft nog een paar tafeltjes vrij. ,,Uiteindelijk zitten we altijd vol op Valentijnsdag", zegt de woordvoerder. ,,Wij maken er echt werk van met een speciaal Valentijnsmenu. Dat wordt gewaardeerd.”

Niet alleen restaurants spelen in op de dag van de geliefden. De NS en Kinki kappers hebben vrijdag een actie waarbij reizigers onderweg in de trein een gratis knipbeurt kunnen krijgen. Bij de voorstelling van theatergroep PIT in De Lindenberg staat ‘De liefde’ centraal en in de Kleine Bartolomeuskerk in Beek geeft duo Claudia y Manito een Valentijnsconcert.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.