In Nijmegen hebben nu officieel 197 mensen het nieuwe coronavirus

NIJMEGEN - Nijmegen telt sinds maandagmiddag 197 geregistreerde inwoners die het nieuwe coronavirus onder de leden hebben. Dat zijn er 19 meer dan een dag eerder. Officieel overleden tot nu toe acht mensen aan de gevolgen van het virus.

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) heeft vrijgegeven. 

Voor zover nu bekend, zijn er in Nijmegen sinds gisteren geen nieuwe slachtoffers te betreuren. Het totaal aantal geregistreerde sterfgevallen blijft daarmee op 8. Buurgemeente Berg en Dal werd met 6 bewezen overledenen relatief zwaar getroffen. In de laatste 24 uur is er geen nieuw slachtoffer bijgekomen. Wel werden er 5 nieuwe patiënten gemeld. In totaal telt die gemeente nu 69 coronazieken.

Regio
Ook in de meeste omliggende gemeenten steeg het aantal patiënten. In Wijchen gaat het om 5 nieuwe gevallen, waarmee het totaal nu uitkomt op 43 patiënten. In Grave steeg het totaal geregistreerde patiënten met 3 naar 25. In Druten zijn er nu 18 gevallen bekend, twee meer dan een dag eerder. En in Beuningen en Heumen is 1 nieuwe patiënt gemeld, waarmee de totalen uitkomen op respectievelijk 24 en 20. De gemeente Mook en Middelaar bleef een nieuw geval bespaard en blijft derhalve op 8 bewezen gevallen. 

In heel het verspreidingsgebied van de Gelderlander nam het aantal geregistreerde patiënten het afgelopen etmaal met 80 toe tot een totaal van 1094.

Landelijk
Het afgelopen etmaal zijn er in Nederland 93 mensen geregistreerd die zijn overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het totaal op 864 patiënten. Het aantal mensen waarbij het virus is vastgesteld, is met 884 gestegen tot 11.750.
3990 Covid-19 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, een stijging van 507 personen.

De aantallen van het RIVM gaan over meldingen die dagelijks binnenkomen, maar niet elke ziekenhuisopname of ieder sterfgeval wordt meteen doorgegeven. Daardoor pakken de cijfers van eerdere dagen soms plots hoger of lager uit.

stockadr corona coronavirus covid19 covid-19 wereld virus vergrootglas verspreiding
Volledig scherm
stockadr corona coronavirus covid19 covid-19 wereld virus vergrootglas verspreiding © Getty Images/iStockphoto

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.