In Nijmegen kun je 21 maart op God stemmen, Yannick God.
Volledig scherm
In Nijmegen kun je 21 maart op God stemmen, Yannick God. © Eigen foto

In Nijmegen kun je 21 maart op God stemmen

NIJMEGEN - God bestaat. In Nijmegen kun je bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op hem stemmen. Het is de nummer 25 van de lijst van D66. Yannick God om volledig te zijn. Een student bestuurskunde van 25 jaar, afkomstig uit Maastricht.

God zelf vindt zijn naam eerder een zegen dan een zucht: ,,Ik kan absoluut niet zeggen dat ik er last van heb. Het is soms vervelend als mensen jouw naam wel kennen en jij even niet op de naam van de ander kunt komen, maar verder is het vooral leuk.'' Hij wil nog wel kwijt waarom hij de Nijmeegse politiek in wil voor D66: ,,De kamerprijzen voor studenten moeten echt omlaag. Want het is voor studenten heel lastig om een betaalbare kamer te krijgen en op de langere termijn om zich in Nijmegen te vestigen.''

 Door een speling van het lot is God op de papieren kieslijst terechtgekomen naast een aspirant-politicus met ook zo'n fraaie naam: Ben Dankbaar, de nummer 25 van de PvdA.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.