De Radboud Universiteit in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
De Radboud Universiteit in Nijmegen © Paul Rapp

In opspraak geraakte hoogleraar door ‘ongepast handelen’ kan pas in 2022 terugkeren op Radboud

NIJMEGEN- Hoogleraar Paul Bakker van de Radboud Universiteit in Nijmegen keert pas in september 2022 terug als docent op de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. De ophef over zijn handelen op de faculteit met duizend studenten en medewerkers blijkt nog steeds zo groot, dat besloten is tot een langere ‘afkoelingsperiode’.

5 reacties

 • Willem Dijkman

  1 maand geleden
  @Timo, dat is de katholieke kerk duur komen te staan, het Vaticaan is nu leeg, alle bezittingen zijn in beslag genomen en daarvan krijgen we later dit jaar het nieuwe Gesara betaalsysteem.
 • Uw Buurman

  1 maand geleden
  Dat je zelfs niet meer met een docent naar bed mag is jammer, dat was in onze studententijd wel anders.
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  @Timo Vroeg in de Weide: Ik zie hier eerder de autoritaire hand in van de Politiek Correcte kerk. Ik denk niet dat in deze politiek correcte tijden de RU mensen de hand boven het hoofd houdt die zich aan andere mensen vergrijpen. Eerder het tegenovergestelde. Was het devies vroeger liever 10 criminelen vrij ipv 1 onschuldige achter de tralies is het devies nu het tegenovergestelde, liever 10 mensen zonder bewijs hun leven kapot gemaakt dan 1 vermeende dader op vrije voeten. Ofwel #metoo.
 • Timo Vroeg in de Weide

  1 maand geleden
  Bij de overbuur HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) zijn drie docenten die hun boekje te buiten gingen gewoon ontslagen. Dat waren zeer gewaardeerde docenten die helaas meenden dat ze zich door hun populariteit de vrijheden van popsterren konden veroorloven; ontslag was de enige juiste oplossing. Waarom wil de RU iemand terug die de studenten lastig valt en de universiteit in diskrediet brengt? Ik zie hier een voortzetting van de bagatelliserende omgang van de katholieke kerk met misbruik.
 • Willem Dijkman

  1 maand geleden
  Waarom moet hij uberhaupt terugkomen? Wie is daarmee gebaat? Vervang hem gewoon voor iemand die zich wel kan gedragen. De Radboud heeft tegenwoordig overal verstand van maar weet niet hoe de jonge studentes te beschermen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

 2. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

Nijmegen e.o.