In Suriname opgepakte Nijmeegse moordverdachte blijft vastzitten om liquidatie in Amsterdam

AMSTERDAM/NIJMEGEN - De 25-jarige Nijmegenaar Marc-Anthony G. blijft de komende twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris in Amsterdam dinsdag bepaald. Het Openbaar Ministerie verdenkt G. van betrokkenheid bij de liquidatie van Shaquille Goedhart op 2 mei dit jaar in Amsterdam. 

Nijmegenaar G. werd onlangs in Suriname opgepakt en afgelopen zaterdag naar Nederland uitgezet.

Doodgeschoten

Goedhart (24) werd volgens het OM naar Amsterdam-Zuidoost gelokt en daar doodgeschoten door Badr K. (29) en G. Er zijn aanwijzingen bij justitie dat de groep rond het tweetal deel uitmaakt van de bende van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi.

Volledig scherm
Marc-Anthony G., hier op een politiefoto gemaakt na zijn arrestatie in Suriname. © Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP)

G. is eerder dit jaar gevlucht uit Nederland en zat ondergedoken in Suriname. Hij werd aangehouden nadat hij vorige week woensdag betrokken zou zijn geweest bij een beroving, waarbij schoten zijn gelost.

Al tijd bedreigd
Goedhart voelde zich al een tijd bedreigd en had enkele dagen voor de liquidatie een bericht aan een vriend gestuurd waarin hij schreef dat hij naar zijn huis was gevolgd (‘mannen achtervolgen me naar mijn osso, pfff’). Hij vermoedde dat de dreiging te maken had met een openstaande schuld van rond de tweeduizend euro.

In mei dit jaar zijn drie aangehouden criminelen, die gezocht werden door de Nederlandse justitie, Suriname uitgezet. Onder hen de broers Mao R. en Mario G., die vertrouwelingen zouden zijn van Taghi.

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.