Koningin Juliana (vooraan) brengt in 1953 een bezoek aan het door de watersnoodramp getroffen gebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Juliana (vooraan) brengt in 1953 een bezoek aan het door de watersnoodramp getroffen gebied.

In tijden van watersnood laten Nederlanders zich van hun beste kant zien, al eeuwenlang

We schrijven de geschiedenis doorgaans aan de hand van oorlogen. Hoogleraar Lotte Jensen van de Radboud Universiteit is bezig onze geschiedenis op te tekenen op basis van watersnoodrampen.

4 reacties

 • T1plotseling

  1 jaar geleden
  Hr. Zomers heeft in zekere zin gelijk. Ook watertekort, kun je watersnood noemen. Maar dit wordt nog erger door de vergiftiging door vee-industrie, sluit de ene na de andere drinkwater-bron.. Het merendeel van het kostbare drinkwater wordt verspild aan vee!
 • T1plotseling

  1 jaar geleden
  Ik was betrokken bij de evacuatie indertijd en vergeet nooit meer de paniek, toen evacuatie een feit werd. De druk van de Waal was zo groot dat 10 m hoge fonteinen van verticale leidingen omhoog spoten. Ik zie me nog bezig met wasmachines, koelkasten, e.d. hogerop te tillen. Ik heb nog met een M.E.-er  gesproken,  op een verder verwijderde dijk. Op zijn verzoek, ben ik na een praatje met hem vertrokken... 
 • Ctje

  2 jaar geleden
  Daarom dat de Waalkade afgesloten wordt.  
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Watersnood is een stukje historie.Het klimaat is aan het veranderen - het wordt warmer en droger.Het waterpeil zakt en de sloten staan steeds meer droog - vooral in het voorjaar en in de zomer.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.