Inbrekers met hamer zorgen voor duizenden euro’s aan schade bij Snackpunt Dukenburg

NIJMEGEN - Bij Snackpunt Dukenburg in Nijmegen is bij een inbraak in de nacht van zondag op maandag geld gestolen en volgens uitbater Marc Teuwsen voor duizenden euro’s schade aangericht. De inbrekers kwamen winkelcentrum Dukenburg binnen via het dak van de passage. ,,Daarna hebben ze het rolluik bij Snackpunt opengebroken en binnen een enorme ravage veroorzaakt”, meldt Teuwsen, tevens winkeleigenaar van het ernaast gelegen Jamin. 

Hij heeft camerabeelden van de daders aan de politie overhandigd en aangifte gedaan. Volgens hem was het een gerichte actie. ,,Ze hebben doelbewust buit gezocht bij het Snackpunt, ergens anders zijn ze niet geweest. Ze hebben denk ik gezien dat het hier altijd druk is en gedacht dat er geld viel te halen.” 

Volledig scherm
De aangerichte schade. © Eigen foto

Er is een klein bedrag aan kassageld verdwenen. De meeste schade veroorzaakten de daders, minstens twee, volgens Teuwsen met een hamer. ,,Alles is van de muren gerukt. Ze hebben op een kluis staan inhakken, maar die hebben ze uiteindelijk niet open gekregen.”

Teuwsen zit midden in een verbouwing van zijn Jamin-winkel in winkelcentrum Dukenburg. ,,Daardoor waren in deze hoek van het winkelcentrum de bewegingsmelders uitgezet. De dieven hebben dat waarschijnlijk geweten.” Volgens Teuwsen hadden de bewegingsmelders gewoon aan moeten staan. ,,Ik ben boos op de daders, maar ook op de beheerders en beveiligers van het winkelcentrum. Dit is ronduit nalatig.” 

Teuwsen beheert naast Snackpunt Dukenburg ook Snackpunt Molenpoort.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.