Inbrekersduo in gestolen witte bus heeft het gemunt op kluizen in Nijmegen, Wijchen en Beuningen

NIJMEGEN / WIJCHEN / BEUNINGEN - Een inbrekersduo in een gestolen witte bestelbus had het deze zomer voorzien op de kluizen van bedrijven in Nijmegen, Wijchen en Beuningen. Bij alle drie de inbraken is het tweetal vastgelegd op camerabeelden, maar ze zijn nog niet aangehouden.

De witte bestelbus die de inbrekers gebruikten is een Volkswagen Transporter. Deze is tussen woensdagmiddag 24 juli en donderdag 25 juli gestolen aan de Kerkenbos in Nijmegen. 

Eerste inbraak in Wijchen

De eerste inbraak vindt ’s nachts plaats tussen 0.00 en 03.00 op 25 juli bij bioscoop Cinema Roma aan de Oude Klapstraat in Wijchen. De mannen komen met de witte bus aan en vernielen de ruit van een deur. Binnen proberen ze een kluis los te wrikken, maar dit lukt ze niet. 

Nieuwe poging in Nijmegen

Later die nacht, rond 03.15 uur, doen de mannen een nieuwe poging. Ditmaal bij een autobedrijf aan de Microweg in Nijmegen. Hier lopen ze uiteindelijk wel met een kluis naar buiten, nadat ze ook hier binnen zijn gekomen door een raam te vernielen. 

Kerkplein in Beuningen

Bijna een week later, op 31 juli, slaat het duo z’n slag bij een winkel op het Kerkplein in Beuningen. Via de schuifdeuren van de hoofdingang komen de mannen binnen. Ze hebben een breekijzer en een oranje steekwagen bij zich. Het is niet duidelijk of daar ook iets is buitgemaakt.

De politie is nog altijd op zoek naar de twee mannen. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.