Het sportbassin van het Erica Terpstrabad in Nijmegen Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
Het sportbassin van het Erica Terpstrabad in Nijmegen Oost. © Bert Beelen

Ineens is douchen bij zwembad of sportschool populair: de thermostaat dan maar een tikje lager?

Bij zwembaden en sportzalen merken ze dat bezoekers langer douchen om thuis een beurt uit te sparen. Met vriendelijke verzoeken of met een koudere temperatuur probeert men dat te ontmoedigen. De accommodaties gaan zelf zorgvuldiger om met energie: het is er frisser en de sauna gaat niet altijd aan.

4 reacties

 • Norm Jamanika

  1 maand geleden
  Let maar op mijn woorden, binnenkort in Hart van Nederland “zwembaden worden fors duurder of er is ontucht gepleegd vanwege betaling in natura”. Komop mensen wees nou eens heel eerlijk dit is Ned. het veiligste land die er bestaat en die het beter heeft dan een ander.
 • loeske hansen

  2 maanden geleden
  @Guus, thuis douche je maar lekker zoals je wilt,op de temperatuur die je lekker vind. In een zwembad is het inderdaad alleen ff chloor van je afspoelen en dan is 37 graden warm genoeg.
 • Guus Leussink

  2 maanden geleden
  Ja hoor Heino Jacobs bepaalt wat de klanten een aangename douche temperatuur vinden. De temperatuur is ooit met een reden op 39 graden afgesteld.
 • M. Lubbinge

  2 maanden geleden
  Ik kende mensen die gewoon gingen douchen op een camping 300 meter verderop tijdens hun verbouwing, nog beter. Gewoon met een toilettas, handdoekie en rolletje wc papier de camping over en hoppa. Misschien doen ze het weer want ze wonen nu nog steeds op loopafstand 🙄🙈🤮

In samenwerking met indebuurt Nijmegen