Volledig scherm
© eigen foto

Ineens kreeg ik een berichtje: ‘Zeg me hoe ik helpen kan’

OntmoetingenJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn wijk Bottendaal, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de hele wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Dinand Woesthof, zanger en vriend.

Eigenlijk mag ik niet doen wat ik nu ga doen. Zeggen wat een fijne man Dinand Woesthoff is. Vindt hij helemaal niks.

Quote

Ik denk dat we elkaar hebben gevonden in onze liefde
voor de mens

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet echt fan was van Kane, de band waarin hij speelde. Het contact met hem ontstond toen hij me na een uitzending van mij over uitgezette kinderen een berichtje stuurde. ,,Ik wil iets doen voor die kinderen.”

Hij wilde niet dat ik ermee de hort op ging, wilde er geen publiciteit over, geen schouderklopje. Hij wilde alleen helpen. Omdat het hem aangreep. Omdat hij gewoon een goed mens is.

Dinand regelde een studiebeurs voor een kind, betaalde uit eigen zak opleidingen voor een moeder die het moeilijk had, van die dingen. Als ik iemand tegenkom die in de problemen zit, kan ik hem bellen. Als ik ergens in een of andere uitzending over een probleem in de wereld heb verteld, belt hij me: ,,Wat kan ik doen? Hoe kan ik helpen?” Hij is een emotioneel mens, snel geraakt. Zeker als het over kinderen gaat.

Niet omdat hij dwingend is

Hij is ook een heel intelligente man. Dinand is veganist en door hem ben ik bijna vegetariër. Bijna: ik zit er nog maar een klein stukje vanaf, maar sluit niet uit dat de tijd dat ik helemaal geen vlees meer eet, snel komt. Dat komt door hem. Niet omdat hij dwingend is of als een halve pastoor een soort missie loopt te verkondigen. Maar omdat hij veel vertelt over de natuur en het milieu. Hij zorgt ervoor dat je gaat nadenken.

Ik denk dat we elkaar hebben gevonden in onze liefde voor de mens. En in het gevoel van rechtvaardigheid. En zoetjesaan misschien ook wel in de muziek. Dinand is bezig met een solo-album en hij laat me af en toe al wat horen. Wil hij weten wat ik ervan vindt. Dan wil hij écht mijn mening horen. Zoals hij mij na een uitzending ook kritisch kan bevragen.

Een moeilijke man

Er zijn mensen die zeggen dat Dinand een moeilijke man is. Ik zou zeggen: die kennen hem niet. Ik ken hem in elk geval echt anders. Als een inspirerend, warm en fijn mens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.