Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/EyeEm

Instelling laat meisje (16) gaan omdat ze steeds wegloopt, dan komen ze haar tegen op kinky.nl

ARNHEM - Een 29-jarige Nijmegenaar heeft maandag een gevangenisstraf gekregen van tweeënhalf jaar voor mensenhandel. Een 28-jarige man uit Lent werd veroordeeld tot twintig maanden cel.

12 reacties

 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  @ Adrie van der Horst. daar ben ik het volledig mee eens... los daarvan, ik hoop dat het met dat meisje goedkomt en dat ze liefde vindt die haar toekomt.
 • Adrie van der Horst

  2 maanden geleden
  Jaren zeventig was ik werkzaam als groepsbegeleider in een opvanghuis in een kleine plaats. Het waren mooie experimenten, toen eind jaren zestig, begin jaren zeventig die instellingen-in-het-bos open gingen. Maar ik vermoedde toen al dat het onvermijdelijk mis zou gaan. Vooral aan gezinnen waarin een kind opgroeit zou meer begeleiding en hulp moeten worden geboden teneinde latere moeilijkheden te voorkomen. Eigenlijk begint preventie al voor de geboorte met de kwaliteit van de ouderlijk relatie.
 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  de laatste jaren worden allerlei instanties doorgelicht... dan mag men bij de psychische jeugdzorg zeker niet overslaan gezien de miljarden euro's per jaar die er in gepompt worden...deze melk-koe word wel erg duur voor onze staat. prijs/kwaliteitsverhouding klopt niet.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Kan het ook zijn dat dit een gevolg is van de geprivatiseerde zorg? En ik mis de rol van de ouders, al is ze onder toezicht geplaatst maar die kunnen toch nog wel een rol spelen lijkt mij tenminste.
 • johan Barn

  2 maanden geleden
  @j.m. horst er is nogal een gat tussen gesloten zitten en de complete desinteresse die hier getoond word. uit eigen ervaring weet ik ook dat ze bij instellingen eigenlijk alleen makkelijke klanten willen die maar net doen waar de begeleiding op dat moment zin in heeft. en dat terwijl ze, zoals al gezegd is, dik verdienen aan de zorg die ze op papier claimen te leveren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen