Volledig scherm
© Raphaël Drent

Internationale actie tegen dievenbendes leidt tot 71 aanhoudingen

DIDAM - De politie heeft tijdens een landelijke actie tegen rondtrekkende dievenbendes 71 aanhoudingen verricht. De actie duurde van 22 tot en met 25 november. De verdachten maakten zich onder meer schuldig aan winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en woninginbraken.

De politie meldt dat de dadergroepen vaak uit Oost-Europa komen.

Dieven in Didam
De actie was gericht op bendes die vanuit Nederland opereren en bijvoorbeeld woninginbraken plegen. Een van de aanhoudingen is verricht in Didam. Daar werd een verdachte gearresteerd, omdat die in een gestolen auto reed. Er was wel een achtervolging nodig om de man aan te houden. De verdachte negeerde namelijk een stopteken van de politie.

Verdachten
De aanhouding in Didam was dus niet de enige. In Venlo zijn drie internationaal bekende Ierse inbrekers aangehouden. Bij hen werden onder andere inbrekerswerktuigen, telefoons en een auto met een vals kenteken in beslag genomen. In Noord-Brabant werd een Roemeense vrouw gepakt in een auto, die op naam stond van een katvanger. Het voertuig lag vol met vermoedelijk gestolen spullen.

Contant geld
De politie vond in een auto 44.000 euro. De mannen in de auto hadden ook nog diverse sieraden en horloges bij zich. In Noord-Holland werden vijf personen aangehouden voor hun betrokkenheid bij de productie van, en handel in verdovende middelen. Daarbij zijn 60 kilo cocaïne, 190 kg MDMA-kristallen en 40 liter methamfetamine-olie (crystal meth) in beslag genomen. De hoeveelheid MDMA-kristallen is goed voor de productie van twee miljoen XTC-pillen.

Bekeuringen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.